®Міжнародний благодійний фонд "ДАР ЖИТТЯ"

Коли лихо стає благословенням

Так виглядає, що COVID-19 став явищем не тільки 2020, а мабуть також і 2021 року. Його вже не можна назвати кризою, оскільки зазвичай криза є менш тривалою. Covid-19 уже став нашим стилем життя. Соціальне дистанціювання, носіння масок, заборона масових зібрань – усе це нас вже не дивує. Деяким людям це вже набридло і вони просто ігнорують будь-які перестороги, деякі люди все ще налякані і турбуються вже надто багато. Хто, на вашу думку, почувається найбільш комфортно за умов пандемії? Науковці? Мільярдери? Посадові особи? Ні. Християни. Лише вони розуміють, світ їм не належить, і вони повністю покладаються на свого Всемогутнього Творця і Отця. Чи може людина якось допомогти даній ситуації за виключенням паніки, страху та злості? Так. Молитися та жити звичним життям. Господь подбає про всіх своїх дітей.

Ця абсолютна та така проста християнська істина стала дуже помічним інструментом у роботі про-лайф консультантів МБФ «Дар життя» (ДЖ) під час пандемії. Люди біжать у багатьох різних напрямках, шукаючи чуда та шляхів вирішення проблеми. Завдання консультантів – вказати клієнтам на те, що чудо вже відоме, потрібно лише підняти голову до небес та прийняти Хорошу Звістку. Робота з вагітними жінками займає вдвічі більше часу та зусиль, оскільки їм і за звичайних умов фізіологічно притаманні депресія, страхи та зміни настрою. Від пандемії вагітні не почали себе почувати спокійніше, як і не зменшилась кількість кризових непланованих вагітностей. Найбільшим викликом консультантів ДЖ на початку пандемії стала мала кількість, а то і буквально відсутність клієнтів у центрах. За час кризи доводиться або адаптуватись та почати мислити по-новому або потерпіти поразку. Ось як поганий вірус зробив наші про-лайф центри кращими. Значно кращими! Ще донедавна усі консультації, презентації та програми проводились віч на віч, тобто лише фізично у центрах та для клієнтів, котрі живуть неподалік. Робота наших центрів онлайн стала абсолютно новим та ефективним явищем: адміністративні кордони стерто і немає переживань щодо соціального дистанціювання. Тепер до наших консультантів звертаються за допомогою онлайн клієнти навіть з інших країн. Не було просто повністю змінити методи та шляхи, якими консультанти звикли працювати. Також було докладено багато зусиль, аби опанувати сучасні технології. Проте тепер ми переконані, що це було вартим того. Робота онлайн приносить плідні результати і відтепер буде невід’ємною частиною роботи про-лайф центрів ДЖ.

Протягом кількох місяців було проведено десятки консультацій онлайн для кризових вагітних кожним про-лайф консультантом. Окрім індивідуальних консультацій, все більшими і більшими стають групи клієнтів онлайн для вивчення питань материнства, догляду за дитиною, ІПСШ, святості життя та багато інших. Кожен клієнт онлайн для наших консультантів є таким же важливим та цінним, як і будь-який клієнт, що приходить безпосередньо до центру. Та й результати радують наші серця і є милими в очах Божих! Для прикладу, нещодавно в одному невеличкому містечку, що знаходиться далеко від будь-якого нашого центру, народилась двійня. Це стало можливим лише завдяки роботі онлайн. У матері немовлят була непланована вагітність, дуже стресова з самого початку, і вона була сильно налаштована на аборт в силу фінансових та інших труднощів. Тепер вона є одинокою матір’ю, оскільки батько дітей, як і близька родина, відвернулись від неї. Вона одинока, проте дуже щаслива мама і надзвичайно вдячна консультантам ДЖ, котрі завжди були поруч попри те, що їх розділяли сотні кілометрів. Господь допоміг їм знайти правильні слова, які стали почутими клієнткою та врятували життя. Завдяки онлайн консультуванням було спасено набагато більше діток, в тому числі інших двойнят, однак ця історія так вразила нашу сім’ю, що ми з дружиною вирішили надіслати цій одинокій мамі речі для немовлят, котрі залишилися з нашого молодшого сина (імена у статті не вказуються і не подаються фото дорослих з міркувань конфіденційності).

Звершилося! Ісус помер, аби заплатити за наші гріхи: це здавалося великим лихом, котре зрештою стало благословінням для людства. Те ж саме з коронавірусом: Бог показує нам нові, кращі, можливості для життя і роботи навіть у часи випробувань. Хвалімо Господа!

Помічник директора МБФ «Дар життя»

Роман Ходзінський


Назад до новин